Pasiune: scriu în gând

Sunt seri când, obosită, îmi doresc doar să mă învelesc bine, până peste ochi și să adorm. Dar îndată ce inchid ochii, bătăile inimii se accelerează, gândurile se agită, roiesc atât de intens, încât unica soluție pentru a mă liniști este să…scriu. Și stau așa, ore târzii, cu plapuma peste nas și cu ochii strâns închiși. Văd cuvintele cum se înșiră domol. Le netezesc, le strunesc și când în sfârșit se așează în rânduri, simt că ușor-ușor mă cufund în somn fericită.

A doua zi, când caut să descopăr rândurile furate din liniștea și somnul meu, mare îmi este dezamăgirea să nu găsesc decât frânturi sau vid mental. Ideile scrise în gând nu au pagini și nici adresă. Sunt scrise cu cerneala secundei și se șterg cât ar sufla o boare de vânt. Atunci îmi promit că data viitoare voi folosi cerneală și hârtie sau tastatura. Însă zilele trec și rămân cu această pasiune ciudată. Scriu mai mult în gând.

Acum scriu nu doar nopțile. Scriu și în lungile călătorii cu autobuzul, la coadă pentru perfectarea nu știu cărui document, când merg prin mulțime, pe stradă… Scriu și șterg. Șterg iremediabil uneori.

Și acest acces blocat spre conținuturile scrise se datorează în primul rând lipsei de încredere asupra rezultatului final. “Aceste infantilități”, “ah, aceste fleacuri care mă chinuie!” – aşa îmi refuz pornirea de a scrie. Dar totuşi scriu. În gând :=)

O primă încercare de a ieşi victorioasă din lupta cu neîncrederea, frica de critici şi de rezultate mediocre, a fost http://karenakryptis.wordpress.com. Acolo am început să scriu. Nu pentru un public ţintă, nu de dragul unui scop. Aşa, pur şi simplu, pentru a găsi dimineaţa ideile scrise în semi-reverie, semi-trezie.

Aici voi continua să scriu: din gând în rând electronic. De data aceasta am nişte obiective. Vreau să adun în acest spaţiu nişte idei şi întâmplări legate în povestiri. Vreau să încep seria de “Imperfecţiuni în lumină” (veţi afla despre ce este). Şi mai vreau să continui dialogurile sincere cu mine însămi.

Chiar dacă se vor găsi voci care să spună: sunt infantilităţi, sunt doar nişte rânduri haotice, iraţionalităţi… Eu voi scrie pentru a adormi fericită :=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *